SURIRUMAH NAIK PANGKAT

Assalamualaikum. Hai semua Nama saya Norazilah. Boleh panggil saya AG atau Azilah. Berumur 29 tahun, berkahwin dan seorang surirumah sepenuh masa. Bagi saya, anak-anak adalah sumber kekuatan untuk saya teruskan. Saya ingin menambah nilai dalam hidup saya. Pernah rasa diri tak berguna dengan tak mampu nak lakukan apa-apa diluar kebiasaan....

IMPIAN MAK KE TANAH SUCI ADALAH MISI KEJAYAANKU – OLEH CIK MISI

Assalamualaikum, saya Nurul Amalina binti Ghazali , seorang misi di Hospital Sg Buloh. Korang boleh panggil cik_misi (panggilan manja). Now , saya baru berusia 24tahun (muda lagi), dan baru je berkhidmat sebagai seorang misi kurang dari 3 tahun. Ini kisah saya.. Saya bukan graduan dalam course bisnes. Tapi sebab minat pada bisnes tu membuak-buak,...

PENSIJILAN HALAL UNTUK PRODUK TISU IMAAN

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ   1 Mei 2017- Sijil halal daripada JAKIM secara rasminya telah dikeluarkan untuk produk Imaan Facial Wipes. Alhamdulilah... Sesungguhnya, "Mencari yang halal itu adalah wajib bagi setiap orang Islam" (HR Ibnu Asdil Barr). Meskipun cop halal ini nampak tidak penting untuk diletakkan pada sehelai tisu,...

CARA NAK HANDLE BOS BILA BEKERJA SAMBIL BERNIAGA

Siapa di sini yang bekerja dan dalam masa yang sama berniaga? Saya rasa dah menjadi trend kebanyakan rakyat Malaysia mahukan pendapatan sampingan demi kelangsungan hidup.  Tetapi saya percaya ramai yang mengalami konflik dalam menjalankan kedua-dua perkara dalam satu masa. Izinkan saya berkongsi. Nama saya Junaidah, saya seorang kakitangan kerajaan yang...

LIMA TIPS BERNIAGA UNTUK ORANG MALAS

Assalamualaikum.. Nama saya Norsabihah Fidri, you all boleh panggil saya Bie, berasal dari Terengganu.   Sekarang saya bekerja sepenuh masa. Sebelum dan selepas grad pada tahun 2001 (Uitm dihatiku selama 5 tahun), saya dah cuba dengan macam-macam kerja. Kerja pertama di kedai buku. Selama 11 tahun bekerja makan gaji, bermulalah kisah...