BENGANG DENGAN PRODUK ORANG MELAYU

Fuhhhhh! Tajuk bikin panas kan. Haaa memang panas. Sepanas sehangat matahari sejengkal dari kepala. Tapi takpe hujan lebat dah redakan hangat tu. Tup tup keluar PELANGI berwarna warni dekat hati ni. Hepiii! Oklah, bukan nak burukkan produk orang Melayu. Banyak je produk Melayu yang bagus dan terbaik di pasaran. Ini kisah...

AZAM SEKURUS NEELOFA 2017

Assalamualaikum. Hai semua. Nama saya Nurul Hawariyah Binti Mohd Mohtaridi. Boleh panggil saya HAWA. Saya berumur 25 Tahun. Azam saya tahun 2017 ini adalah nak KURUS. Kenapa saya nak KURUS? Banyak faktor yang menyebabkan saya perlu KURUS. Antaranya ialah kaki selalu rasa sakit disebabkan berat yang semakin bertambah dan badan...

IMPIAN MAK KE TANAH SUCI ADALAH MISI KEJAYAANKU – OLEH CIK MISI

Assalamualaikum, saya Nurul Amalina binti Ghazali , seorang misi di Hospital Sg Buloh. Korang boleh panggil cik_misi (panggilan manja). Now , saya baru berusia 24tahun (muda lagi), dan baru je berkhidmat sebagai seorang misi kurang dari 3 tahun. Ini kisah saya.. Saya bukan graduan dalam course bisnes. Tapi sebab minat pada bisnes tu membuak-buak,...

PENSIJILAN HALAL UNTUK PRODUK TISU IMAAN

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ   1 Mei 2017- Sijil halal daripada JAKIM secara rasminya telah dikeluarkan untuk produk Imaan Facial Wipes. Alhamdulilah... Sesungguhnya, "Mencari yang halal itu adalah wajib bagi setiap orang Islam" (HR Ibnu Asdil Barr). Meskipun cop halal ini nampak tidak penting untuk diletakkan pada sehelai tisu,...